Friday, January 29, 2016

Retete Naturiste de curatare a pancreasului

Pancreasul este o glandă responsabilă de secreția glucagonului, insulinei și sucului gastric, necesar procesului de digestie. 

Dereglările sale de funcționare pot duce la dezvoltarea diferitor patologii cu consecințe destul de grave pentru sănătate: psoriazis, pancreatită, diabet zahara. 


Metode tradiționale de tratament:

Rețeta Nr.1
Foarte eficient în tratarea pancreasului este mărarul, mai exact semințele acestuia. Puneți într-un pahar o linguriță de semințe de mărar și turnați deasupra apă clocotită până se umple paharul. Acoperiți cu un capac, lăsați să se macereze timp de o oră și apoi strecurați. Toată cantitatea trebuie băută câte puțin pe parcursul unei zile.

Rețeta Nr.2
Una dintre cele mai răspândite soluții tradiționale este ovăzul. Acesta trebuie neapărat consumat sub orice formă. Spre exemplu fulgii de ovăz sunt considerați încă demult de vindecătorii din întreaga lume un produs natural cu calități medicinale excepționale. Aceștia sunt foarte utili pentru organism dacă sunt preparați doar cu apă, fără sare, zahăr sau ulei. Fulgii de ovăz trebuie mâncați de câteva ori pe zi în decurs de o săptămână. Deosebit de sănătos este micul dejun pregătit din acest produs minune al naturii.

Dacă v-ați săturat de fulgii de ovăz, atunci puteți bea infuzie de ovăz, care se prepară astfel: peste jumătate de kilogram de ovăz se toarnă un litru de apă și se lasă să se macereze timp de o oră. După aceasta se strecoară și se bea câte jumătate de pahar de trei ori pe zi.

Un sfat. Metodele tradiționale sunt verificate de-a lungul timpului și nu se limitează doar la consumarea anumitor alimente sănătoase. Spre exemplu, foarte util s-a dovedit a fi următorul exercițiu respirator:
Trageți un volum mai mare de aer în piept și apoi expirați-l și rețineți respirația în timp ce vă țineți respirația încordați puțin abdomenul numărați încet în gând până la trei apoi relaxați mușchii abdomenului și inspirați

Executarea acestui simplu exercițiu de 10 ori pe zi va întări pancreasul dvs și va preveni multe afecțiuni ale acestuia.

Rețeta Nr.3
Alte produse foarte utile în prevenirea și tratarea patologiilor pancreasului sunt: lămâia, pătrunjelul și usturoiul. Pe baza acestora preparați următorul medicament: luați 1 kg de lămâi și scoateți sâmburii din acestea (dar nu le decojiți, coaja trebuie să rămână); dați lămâile, 300 g de pătrunjel și 300 g de usturoi prin mașina de tocat carne; amestecați bine toate ingredientele tocate, turnați preparatul într-un borcan și păstrați-l la frigider. În timpul tratamentului mâncați câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mâncare.

Pentru a accentua efectul preparatului, acesta poate fi însoțit de o infuzie din frunze de fragi, afine, și merișoare, mătase de porumb și fasole verde. Puneți într-un termos cantități egale din produsele enumerate, turnați deasupra apă clocotită și lăsați să se macereze câteva ore.

O lingură din preparatul de mai sus (lămâie, pătrunjel, usturoi) se bea cu 1/3 de pahar de infuzie. Tratamentul trebuie să se prelungească timp de 3 luni.

Rețeta Nr.4
Pentru prepararea următorului produs de leac veți avea nevoie de 500 ml de chefir și 1 pahar de hrișcă. Spălați bine hrișca cu apă călduță și alegeți impuritățile din ea (dacă acestea există, desigur). Turnați chefirul peste hrișcă și lăsați să se macereze cel puțin 12 ore. 

De preferat să-l pregătiți seara, iar dimineața să începeți tratamentul. Dimineața împărțiți preparatul în 2 părți egale și mâncați o parte în loc de micul dejun, iar cu a doua parte o să înlocuiți mâncarea de la cină. 

La prânz trebuie să mâncați legume fierte sau coapte. Această dietă trebuie să dureze 10 zile, apoi faceți o întrerupere tot de 10 zile și repetați cursul. 

În timpul dietei puteți să vă permiteți și fructe câteodată. Cei care au încercat acest tratament afirmă că doar după câteva zile durerile dispar, se simte o ușurare în corp și dispare în totalitate balonarea.

Monday, January 18, 2016

Remedii pentru arsuri la stomac reflux gastroesofagian

Simptome
  • senzatie de arsura in stomac si esofag
  • intoarcerea mancarii, a acidului, si eructatie
  • probleme la inghitire
  • senzatie de mancare blocata in gat
  • tuse neproductiva
  • stomac „suparat” si balonat
  • durere in piept, de multe ori luata drept afectiune a inimii
  • halena
  • raguseala
  • stare de ameteala dupa luarea mesei
Solutii si remedii
  • Mestecati mancarea pana ajunge la o consistenta lichida – aceasta ajuta enorm digestia.
  • Mancati in liniste, fara graba si stres.
  • Consumati sucuri alcaline, bazate pe multe feluri de frunze verzi.
  • Consumati 2-3 l de apa pe zi.
  • Faceti miscare cel putin 30 min pe zi. Nu trebuie sa mergeti la sala, ci chiar si mersul rapid este bun.
  • Sucul de orz si in special cel de grau va poate ajuta enorm deoarece este alcalin si prin actiunea de neutralizare, inlatura aciditatea. Aici gasiti informatii privind pregatirea sucului de grau.
  • Consumul de mere coapte dar cu coaja verde, reduce aciditatea.
  • 2-4 linguri pe zi suc de Aloe Vera, poate face minuni. Se bea la primul semn de reflux acid, fiind si un pansament pentru stomac si un intaritor al sistemului imunitar. De asemenea in timp, vindeca ulcerul si orice alta afectiune a stomacului.
  • O lingurita de ulei de masline presat la rece, luata de fiecare data cand revine acidul sau masline naturale consumate in momentul crizelor. Aici gasiti un ulei real de masline cat si masline, pe care le puteti lua direct de la producator.
  • Atunci cand intervine disconforul, dizolvati 1 lingura de bicarbonat de sodiu intr-o jumatate de pahar de apa si beti amestecul cu inghitituri mici. Veti vedea o ameliorare imediata.
  • Consumati migdale crude si veti vedea ca imediat se remediaza situatia.
  • Consumul unei cantitati mari de vegetale pline de clorofila, precum salatele verzi, vlastari sau sucurile verzi facute din mar si diverse frunze de la zi la zi.
  • Varza cruda si sucul facut din aceasta ajuta enorm. Aceasta se poate combina cu sucul de cartof crud si rezultatele sunt mai rapide.
  • Consumati dimineata pe stomacul gol apa calda si suc de lamaie. Aceasta combinate trebuie bauta cu 30 minute inainte de orice masa si va echilibra pH-ul.
  • Consumul bananelor remediaza imediat disconfortul.
  • Pentru unii oameni functioneaza tratamentul cu otet natural de mere sau miere diluat cu apa, care desi suna ca fiind acid, se pare ca functioneaza.
  • Combinarea corecta a alimentelor este foarte importanta si trebuie respectata cu strictete.
  • Argila galbena sau albastra de Algo face minuni: se dizolva intr-o jumatate de pahar cu apa o lingura de argila alba si se bea amestecul dupa fiecare masa sau atunci cand apare disconfortul.
Remedii pe baza de ceaiuri
  • Ceaiul de galbenele – Se pun 2 linguri de galbenele la un litru de apa rece si totul se fierbe timp de 15 minute. Se beau cel mult 3 cani pe zi, pe o durata de maximum 2 saptamani. Nu reluati cura mai devreme de 6 saptamani. Planta nu e indicata celor cu hipertensiune.
  • Maceratul de lemn dulce – se utilizeaza radacina plantei: 1-2 lingurite de radacina rasa se lasa la macerat intr-o cana cu apa rece, timp de 12 ore. Se bea o cana pe zi, timp de 3-4 saptamani.
  • Ceaiul de ghimbir  La o cana cu apa fierbinte se adauga o lingura de radacina proaspata, rasa, de ghimbir (se gaseste la orice supermarket). Se lasa sa infuzeze 10-15 min, apoi se strecoara si se beau 3 cani pe zi.
  • Ceaiul de schinduf si menta ajuta la ameliorarea simptomelor.
  • Ceaiul de musetel – calmeaza senzatia de arsura si reduce inflamatia. 30 g de planta se pun intr-un litru de apa fiarta. Se acopera vasul si se lasa sa infuzeze 30 min. Se consuma 1-3 cani pe zi, intre mese.
  • Ceaiul de busuioc – Se pun 30 g de planta de busuioc la un litru de apa fierbinte, se lasa 10 minute, apoi se strecoara. Se bea cate o ceasca la finalul fiecarei mese.

Sunday, January 3, 2016

Sucuri de fructe si de legume

Importanta sucurilor de fructe si de legume nu incteaza sa sporeasca in conceptia populatiei.

Iata pe scurt proprietatile si indicatiile principale ale sucurilor de fructe si de legume mai frecvent folosite in prezent.

Sucuri de fructe

Suc de caise – bogatia acestui fruct in vitamine si saruri minerale ne face sa intelegem interesul sucului in cazurile de astenii fizice si psihice,de anemie si convalescente.

Suc de ananas– fruct bogat deopotriva in vitamine,oligoelemente si saruri minerale.Ananasul contine un ferment digestiv foarte puternic. Sucul lui este indicat in cazurile de insuficiente digestive.de crestere.Diuretic.

Suc de coacaze negre- sucul aduce servicii analoage prin proprietatiile sale antireumatismale,antiartritice,antigutoase.

Suc de cirese– este remineralizant,depurativ,antireumatismal si indicat in arterioscleroticilor,pletoricilor,gutosilor,artriticilor.

Energic,este deopotriva un factor de prevenire a imbatranirii prin actiunea lui regeneratoare si eliminatoare a deseurilor si toxinelor. 

Artriticii,obezii,constipatii vor lua,cu folos,sucul rezultat dintr-un kg de fructe pe zi

Suc de fragi – este vorba ,in cazul acesta,de un suc remineralizant,antireumatismal si antigutos prin actiunea eliminatorie a acidului uric.Este stimulent hepatic,reglementeaza sistemul nervos,indicat in arterioscleroza,autointoxicatie,litiaze urinare.

Suc de dude – diluat cu apa este un racoritor si un laxativ.Se poate folosi in gargara contra anghinelor,aftelor si stomatitelor

Suc de afine – este indicat in mod special in tratamentul infectilor intestinale: enterite,colite,diarei,dizenterii amibiene sau altele. 

Are o actiune selectiva asupra unui numar de agenti patogeni intestinali ca colibacili.Este de altfel un dizolvant al acidului uric.
Suc de portocala– bautura preferata de cei mai multi pentru proprietatiile sale racoritoare si tonice.Este de asemenea un fluidifiant sanguin si un protector vascular.

Suc de mere-  sucul de mere se bucura ,pe buna dreptate,de un foarte bun renume.Tonic muscular si al sistemului nervos,diuretic si antireumatismal,antigutos,antiseptic intestinal,depurativ este indicat intr-o sumedenie de afectiuni.
Sucul de pereDepurativ,diuretic,eliminator al acidului uric,sucul de pere este.de asemenea ,remineralizant,indicat in anemii,surmenaj,tuberculoza,lecuieste durerile.

Suc de struguri – gratie calitatilor sale a fost supranumit “lapte vegetal” .Constituie un stimulent,un remineralizant,un puternic factor de dezintoxicare indicat in cazul : gutei,litiazelor,al exesului de uree sanguina,al enteritei,hipertensiune,congestiei hepatice.

Sucuri de legume

Suc de anghinare – Putem sa adaugam din el in cantitati mici,la alte sucuri,pentru protectia ficatului.

Suc de morcoviAnemii,ulcere gastrice si duodenale,colite,enerite,diarei sau dimpotriva constipatie,afectiuni hepatobiliare,intoxicatii,dermatoze.Contine fier,calciu,fosfor,magneziu,iar ca vitamine : A,Pectine, vitamine multiple. Sucul de morcovi este fad.Vom putea sa-l facem mai placut cu suc de telina,de rosii,de patrunjel sau de lamaie sau chiar acest  intreg ansamblu.

Suc de castraveteDizolvant al acidului uric,depurativ,dezintoxicant,sucul este fac si poate fi amestecat cu altele:morocv,struguri,mar,telina)

Suc de spanacregenerator sanguin prin clorofila si prin fierul pe care il contine,se intrebuinteaza cu folos in cazurile de anemie,de covalesecenta,oboseli fizice si intelectuale,la copii si la persoanele in varsta.Asociatii posibile : spanac-morcovi;spanac-morcovi-telina.

Suc de marar– va fi adaugat pentru propietatiile sale duiretice,vermifuge,pentru sporirea secretiei de lapte.
Suc de ridichii – neagra sau roza,ridichea este un stimulent hepatic si al vezicii biliare,un antiscorbutic puternic,diuretic,antiseptic pulmonar.Se va amesteca cu alte sucuri.
Suc de creson – Acest suc este un drenor hepatic si renal,un antiseptic pulmonar,un remineralizant.Este inzestrat cu virtuti anticancer si antidiabetice.

Cura de primavara 

Obositii.nervosii,reumaticii,gutosii,cardiovascularii,grasii si sllabii,constipatii,celuliticii si alti vor beneficia de incontestabilele foloase ale acestei cure cu maces,agud,coacaz,zmeur,brad,fag,cires,muguri de pomi fructiferi.Acestea se vor folosi in doza de o mana la 2 litri de apa,se fierbe in clocote cateva minute si se lasa la infuzat,apoi se bea.

Baile cu esenta aromatica de pin favorizeaza circulatia sanguina,intaritor al sistemului de aparare,antiseptice generale,pulmonare,intestinale,genitourinare,tonifiante si reechilibrante.